nieuws

Techniek – Deuren en ramen van goed hout

Geen categorie

De FSC-gecertificeerde concessiehouder Sumalindo op Borneo levert de komende twee jaar minimaal 15.000 kubieke meter FSC-hout aan de Doorwin Groep (kozijnen- en deurenfabrikanten).

Het hout dat Doorwin importeert, is goed voor ongeveer 20.000 woningen. Dit is ruim 17% van de productie van de 44 aangesloten woningcorporaties, die met FSC hout werken. De eerste partijen hout worden op dit moment verwerkt in een project van Woningcorporatie Staedion te Den Haag.
Timothy Paul, directeur inkoop van Doorwin vertelt dat concessiehouder Sumalindo één van de grootste FSC-gebieden in Indonesië bezit en een voorloper is op dit gebied.

“Rode meranti is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Deze houtsoort wordt in Nederland het meest gebruikt. Door de samenwerking verwachten we de komende anderhalf jaar 15.000 tot 20.000 m3FSC-meranti in producten te verwerken voor de Nederlandse markt. Ook over de aanvoer van FSCgecertificeerd Betonplex zijn afspraken gemaakt.” Het viel Timothy Paul tijdens het proces vooral op hoe enthousiast de lokale partijen waren over het  FSC-initiatief. Volgens hem moet er nu vooral nog winst worden behaald bij de concessiehouders.

http://www.fsc.org

www.doorwin.nl

Reageer op dit artikel