nieuws

Techniek – Burgers kiezen moderne duurzaamheid

Geen categorie

Essent, Ballast Nedam Infra, DHV en Stichting EcoVilla bereiken akkoord

Techniek – Burgers kiezen moderne duurzaamheid

Om de mogelijkheden voor moderne en betaalbare duurzaamheid binnen bereik van de burger te brengen gaan Essent, Ballast Nedam Infra, DHV en Stichting EcoVilla hun beschikbare en toepasbare kennis bundelen in de EcoVilla-woningen en de EcoVilla-Toolbox. Hiermee worden concrete oplossingen aangeboden waaruit consumenten zelf keuzes kunnen maken op het gebied van duurzame huisvesting, voeding, mobiliteit en recreatie. De Toolbox is bovendien gericht op het realiseren van duurzame wijken met aandacht voor sociale aspecten en gedeelde voorzieningen. 

EcoVilla is een open concept geschikt voor alle leeftijden en leefvormen. De burger kan op deze manier de overstap naar een modern en duurzaam leven makkelijker maken, met vol inzicht in de keuzes en kosten. De EcoVilla-Toolbox biedt een palet van opties die de CO2 uitstoot van een huishouden verlaagd en daardoor haar mondiale voetafdruk verkleind. De toolbox is een dynamische en levende samenstelling van mogelijkheden en wordt jaarlijks geactualiseerd. 

De samenwerkende partijen hebben hun kennis en kunde gebundeld om de EcoVilla’s te realiseren. De eerste EcoVilla wordt gebouwd in Boxtel. Stichting EcoVilla heeft al veel belangstelling en aanvragen ontvangen van burgers, bewonersgroepen en gemeenten verspreid over heel Nederland. EcoVilla’s worden ontworpen voor landelijke, stedelijke, Vinexomgevingen.

www.ecovilla.eu

Reageer op dit artikel