nieuws

Stukje Groen Hart gered

Geen categorie

Een campagne van Milieudefensie in samenwerking met het Beraad Stadsrand Gouda Krimpenerwaard heeft ervoor gezorgd dat de plannen voor de aanleg van een bedrijventerrein in de polder Veerstalblok bij Gouda van tafel zijn.

Het gewraakte stukje grond maakt deel uit van de Ecologische- en Cultuurhistorische Hoofdstructuur van het Groene Hart. De plannen voor het bedrijventerrein leidden dan ook tot veel commotie onder inwoners. Uit onderzoek is gebleken dat er helemaal geen nieuw bedrijventerrein nodig is, omdat er op het bestaande bedrijventerrein nog genoeg plaats is.

De kwestie rondom de polder Veerstalblok verdient de aandacht omdat het een voorbeeld is van de manier waarop door gemeentelijke planvorming het Groene Hart stukje bij beetje dreigt te worden volgebouwd. 

Reageer op dit artikel