nieuws

Spectaculaire city marketing

Geen categorie

Vier architectenbureaus waren gevraagd een ontwerp te maken voor het Visitors’ Centre Leiden (VCL). De uiteindelijke keuze is gevallen op het ontwerp van Benthem Crouwel Architekten. Het bureau legde op verzoek van de opdrachtgevers twee zware accenten in het ontwerp: de bezoeker moet zich uitgenodigd voelen om naar binnen te gaan en het versterken van de informerende en verwijzende functie van het VCL.

Spectaculaire city marketing

Het ontwerp van Benthem Crouwel heeft een open pui en een enorm mediascherm op de gevel. Het scherm is een uitdrukking van de digitale informatievoorziening in het VCL. Verspreid door de stad komen informatiezuilen te staan waarop bezoekers informatie over de stad kunnen opzoeken. Op het scherm is in een oogopslag is te zien is wat er in Leiden is te doen of worden nieuwsfeiten gemeld.

Het nieuwe Visitors’ Centre Leiden (VCL) komt voort uit het huidige Visitors’ Centre van de Universiteit Leiden in het Centraal Station. Het VCL wordt gevestigd op de begane grond van het huidige gebouw van de Kamer van Koophandel pal tegenover het station. 
Naast de universiteit komt er het VVV en het ticket office voor evenementen in en buiten Leiden in het  VCL. Daarnaast is er heel veel informatie te vinden over de stad, haar instellingen en bedrijven. 

Het initiatief voor het nieuwe VCL is onderdeel van het concept van de Leidse City Marketing: stad, bedrijven en instellingen werken hierbij intensief samen om de stad internationaal te promoten als een plek waar het goed toeven is voor wie er wil ondernemen, studeren, werken, wonen of er te gast is als toerist, congresganger of bezoeker.

http://www.nieuws.leidenuniv.nl/index.php3?m=&c=1699
 

Reageer op dit artikel