nieuws

Sander Douma Architecten betrokken bij ontwerp Olympic VeloPark

Geen categorie

Een consortium onder leiding van Hopkins Architects, met daarin het Nederlandse bureau Sander Douma Architecten, ontwerpt het VeloPark voor de Olympische Spelen 2012 in Londen. Hopkins is ook nog in de race voor het Media Centre.

Sander Douma Architecten betrokken bij ontwerp Olympic VeloPark

Volgens de Olympic Delivery Authority (ODA) heeft Hopkins c.s. de opdracht gewonnen omdat het consortium niet alleen een velodrome heeft ontworpen, maar een volledig ‘fietspark’. Ook onderkende de groep de noodzaak van een zeer krappe planning. 

Ondanks de tijdsdruk zal het nog vier tot vijf maanden duren voordat een aannemer voor de bouw zal worden geselecteerd. De ODA verwacht dat de bouw niet voor 2009 van start zal gaan. 

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

www.hopkins.co.uk

www.sanderdouma.nl

Reageer op dit artikel