nieuws

Project – Nieuwbouwwijk in Heemstede

Geen categorie

Op het terrein van het Spaarne Ziekenhuis in Heemstede komt een geheel nieuwe woonwijk. Het stedebouwkundige plan is van de hand van architectenbureau Inbo samen met Lodewijk Baljon landschapsarchitecten. De woningen en appartementen worden ontworpen door Inbo Amsterdam en Crepain Binst Architecture uit Antwerpen.

Project – Nieuwbouwwijk in Heemstede

Het plan aan de rivier de Spaarne wordt ontwikkeld door VOF aan het Spaarne (bestaande uit Slokker Vastgoed, Woonmaatschappij en Johan Matser Projectontwikkeling) in samenwerking met het Spaarne Ziekenhuis en de gemeente Heemstede. In een waterrijk park verrijzen ongeveer negentig koop- en sociale huurappartementen, circa veertig grondgebonden woningen en parkeervoorzieningen zowel op het maaiveld als ondergronds. Bovendien wordt in een van de appartementengebouwen een HOED (Huisartsen-onder-één-dak) gerealiseerd. 

De villa’s, vrijstaande woningen en de twee-onder-één-kap woningen zijn ontworpen door Inbo Amsterdam. Ook nemen zij één appartementengebouw voor hun rekening. De twee andere appartementengebouwen zijn van de hand van Crepain Binst.

Het 52 meter hoge beddenhuis is inmiddels gesloopt. De bouw van de woonwijk start naar verwachting in april 2008.

Op 30 juni is in aanwezigheid van zo’n zevenhonderd belangstellenden de projectnaam onthuld. De bekendmaking van de nieuwe naam ‘Belle Rive’ ging gepaard met de lancering van de website www.bellerive.nl

Reageer op dit artikel