nieuws

Project – Ahoy vergroot haar capaciteit

Geen categorie

Het multifunctionele sportpaleis Ahoy Rotterdam is in de loop der jaren enige malen aangepast en het volgende plan staat alweer in de steigers. Ahoy moet een capaciteit krijgen van ongeveer 15.000 toeschouwers. Voor deze jongste uitbreiding en renovatie is het team van Zwarts en Jansma Architecten en Merkx+Girod geselecteerd.

Project – Ahoy vergroot haar capaciteit

Ahoy Rotterdam is gebouwd in 1971. Vanwege de bijzondere staalconstructie won het destijds prijzen in zowel binnen- als buitenland. In 1998 is het gebouw gerenoveerd en uitgebreid. Het sportpaleis werkt intensief aan de innovatie van haar dienstverlening en wil in Nederland en in de omringende landen één van de belangrijkste accommodaties blijven voor grote evenementen, concerten, shows en andere vormen van entertainment. Daartoe moet de capaciteit worden uitgebreid en het hele complex goed onder loep worden genomen. Het team van Zwart en Jansma en Merkx+Girod hoopt in het najaar de eerste schetsen te presenteren. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werkzaamheden in de loop van 2008 een aanvang nemen. 

www.zja.nl/ahoy

Reageer op dit artikel