nieuws

Plasterk zet in op design

Geen categorie

Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, presenteerde zijn plan voor een nieuw cultuurbeleid onder de titel ‘Kunst van Leven’. Design en architectuur staan hierin hoog op de agenda. Plasterk vind het vooral belangrijk dat deze vakgebieden voor iedereen toegankelijk zijn.

In zijn voorstel vraagt hij onder meer om meer aandacht voor de internationale ontwikkeling van design. Ook wil hij een breder onderzoeksprogramma ter ondersteuning van de creatieve bedrijfstakken. Tot slot geeft hij aan een “innovatieve infrastructuur” op te willen zetten voor talent, experiment, onderzoek en vernieuwing. Instellingen op het gebied van onder andere   vormgeving, architectuur en erfgoed worden uitgenodigd om daarvoor zelf plannen te ontwikkelen.

www.ocw.nl

Reageer op dit artikel