nieuws

Personalia – Boersma vertrekt bij BONAS

Geen categorie

Tjeerd Boersma, initiatiefnemer van BONAS, verlaat de stichting na er twaalf jaar leiding aan te hebben gegeven. Afgelopen vrijdag is het afscheid gevierd in het Auditorium van het NAi te Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan kreeg Boersma een bundel opstellen aangeboden met de titel ‘Tjeerd Boersma – Laverend op koers’. De opstellen zijn geschreven door collega’s.

Onder leiding van Boersma is de Stichting Bibliografieën en Oeuvrelijsten van Nederlandse Architecten en Stedebouwkundigen (BONAS) uitgegroeid tot een onmisbaar instrument voor onderzoek naar onze gebouwde omgeving. Een online beschikbare database en een reeks boeken over interessante, gewaardeerde en veelal onbekende architecten is hiervan het resultaat. 

De stichting is gevestigd in het gebouw van de NAi in Rotterdam, waarmee nauw wordt samengewerkt. Onderzoek en publicaties worden ook na het vertrek van Boersma gecontinueerd. Jan Vredenberg, architectuurhistoricus, als coördinator vanuit het NAi, Radboud van Beekun, ontwerper en publicist, als redacteur van de BONAS-boekenreeks, en Mariet Willinge, architectuurhistoricus en voormalig hoofd van de afdeling Collectie van het NAi, als supervisor vanuit het NAi, zetten samen met vrijwilligers en stagiairs het werk voort.

www.bonas.nl

Reageer op dit artikel