nieuws

Oplevering – Nieuwe kansen voor oude kantoren

Geen categorie

M + R Interieurarchitecten uit Eindhoven laat met twee onlangs opgeleverde projecten zien dat verouderde kantoorgebouwen niet per definitie hoeven te worden afgeschreven.

Oplevering – Nieuwe kansen voor oude kantoren

Het eerste kantoor dat zij hebben ingericht is het nieuwe onderkomen van de gefuseerde bedrijven DMV International (onderdeel van Campina) en het Nieuw Zeelandse bedrijf Fonterra in Goch, een klein stadje net over de grens bij Veghel. Het bestaande kantoorgebouw uit de jaren zestig is door de architecten gestript en voorzien van een efficiënt luchtbehandelingsysteem en een nieuwe indeling met bibliotheek, keuken, vergaderruimten, cellenkantoren, flex- en concentratiewerkplekken. 

De vergaderzaal is zodanig gepositioneerd, dat deze als natuurlijke scheiding fungeert tussen de ontvangstruimten en de werkplekken. De traditionele kantoorcellen aan de voorgevel zijn voor de medewerkers die dagelijks acht uur aanwezig zijn. Deze ruimte wordt door middel van glazen puien gescheiden van de open werkruimte met de flex- en de concentratiewerkplekken. Voor het project is door M + R een speciaal behangdessin ontworpen en is de kleurstelling van het interieur afgestemd op de identiteit van de nieuwe onderneming.

Een andere opdracht kreeg M + R van Creamy Creation, een ander onderdeel van Campina. Dit   bedrijf produceert geëmulgeerde alcoholische dranken op zuivelbasis, zoals room- en yoghurt likeuren en cocktails. Begin 2006 kreeg het bedrijf een nieuw logo en bedrijfsimago en daartoe moest ook het bestaande kantoorgebouw een facelift krijgen. Het traditionele, sterk verouderde gebouw voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en is eveneens volledig gestript. Ook hier zijn een nieuw luchtbehandelingsysteem, systeemplafonds en beeldschermvriendelijke verlichting aangebracht. De bestaande binnenwanden zijn opnieuw gebruikt en voorzien van een nieuwe afwerking. De kleurstelling in het gebouw is afgestemd op de nieuwe bedrijfsidentiteit waarbij wit (het productieproces vindt plaats in hygiënische witte ruimten) de basis vormt. De frisse uitstraling draagt bij aan de ruimtelijke en professionele werkomstandigheden. 

www.mplusr.nl 

Reageer op dit artikel