nieuws

ONL wint tender voor ‘landmark’ Boedapest

Geen categorie

ONL heeft de competitie gewonnen voor een multifunctioneel gebouw in het centrum van Boedapest. Het bouwwerk wordt gerealiseerd op het prestigieuze terrein Közraktár langs de Donau en krijgt een vloeroppervlak van 25.000 vierkante meter. Ondanks de onconventionele architectuur wordt het nieuwe gebouw verweven met de naastgelegen negentiende-eeuwse pakhuizen.

ONL wint tender voor ‘landmark’ Boedapest

 In de keus van de architect wordt het glazen dak van de pakhuizen doorgetrokken naar het nieuwe gebouw. Hierdoor lijkt het alsof het dak gelijdelijk transformeert in het nieuwe volume, die ook voornamelijk uit glas bestaat. Het gebouw krijgt bovenop, naast een toekomstige evenementenruimte op de tweede etage, een panoramaterras. Hier heeft de bezoeker zicht over de Donau, het Nehru Park en op het naastgelegen plein. 

Aanstaande maandag worden de plannen gepresenteerd aan de burgemeester en inwoners van Boedapest. 

Foto’s: ONL

Reageer op dit artikel