nieuws

OMA ontwerpt hoogste gebouw Latijns-Amerika

Geen categorie

Het Rotterdamse Office for Metropolitan Architecture (OMA) van architect Rem Koolhaas ontwerpt de Torre Bicentario in Mexico-stad. De 300 meter hoge toren wordt het hoogste gebouw van Latijns-Amerika. Dat heeft OMA dinsdag bekendgemaakt.

Het ontwerp bestaat uit een opeenstapeling van twee piramidevormen. Op de plek waar die vormen elkaar ontmoeten, is een skylobby gepland die het middelpunt van het gebouw gaat vormen. Deze ruimte biedt een uitzicht over de stad en dient als verdeelpunt voor het ‘interne verkeer’ in het gebouw.

De toren gaat bestaan uit 160.000 vierkante meter kantoorruimte, een congrescentrum, een museum, een fitnesscentrum, restaurants en winkels. Ook komt er een parkeergarage van 170.000 vierkante meter in het complex.

De toren wordt gebouwd in het noordoosten van het Chapultepec Park in het hart van Mexico-Stad. De oplevering is gepland voor september 2010 ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de Mexicaanse onafhankelijkheid en de honderdste verjaardag van de Mexicaanse revolutie. OMA bouwt het complex in opdracht van Groupo Danhos, een van de grootste projectontwikkelaars van Mexico.

Bron ANP

Reageer op dit artikel