nieuws

Internationale design dag

Geen categorie

Om wereldwijd aandacht te vragen voor design, heeft het International Council of Societies of Industrial Design een speciale dag aangekondigd waarop industriële vormgeving centraal zal staan. Deze World Industrial Design Day zal plaatsvinden op 29 juni 2008.

Internationale design dag

De organisatie Icsid vraagt met de dag ook aandacht voor zichzelf, als organisatie die een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het vak. “Een jaarlijkse dag van reflectie en observatie zal een katalysator zijn voor onze pogingen om mensen over de hele wereld bewust te maken van het belang van goede vormgeving”, aldus voorzitter Dr. Zec. De komende maanden zal het plan voor de World Industrial Design Day een concretere invulling krijgen. 

De Icsid is een internationale organisatie die zich inzet voor de professionele industrieel ontwerper. De organisatie bestaat sinds 1957 en telt momenteel meer dan 150 leden in ruim vijftig landen. De leden bestaan onder meer uit professionele organisaties en instituten, onderwijsinstellingen en overheidsinstellingen.

www.icsid.org

Reageer op dit artikel