nieuws

Interieur – Zitten op de maan

Geen categorie

Een nieuwe loot aan de stam van de Fat-Fat collectie die Patricia Urquiola ontwierp voor BenB Italia is de Fat Sofa. Nu komen de vloeiende, ronde vormen die het zitelement, de salontafel en het bed karakteriseren terug in een modulair zitmeubelsysteem.

Fat Sofa bestaat uit een fauteuil met twee verschillende rugleuningen, een chaise longue en twee poefjes van verschillende afmetingen, die op allerlei manieren kunnen worden gecombineerd. Urquiola wilde een bankstel ontwikkelen dat contrasteert met de strakke, stedelijke omgeving en de gebruiker beschermt en omhult. 

Een ander nieuw bankstel in de collectie van het Italiaanse meubelmerk is Moon System, een boemerangvormige bank die is ontworpen door architect Zaha Hadid. De rug- en armleuning en zitting lijken te zijn gebeeldhouwd uit een blok. Hadid tekende ook voor een bijpassend voetenbankje. 

www.bebitalia.com

Reageer op dit artikel