nieuws

Interieur – Onverwachte combinatie: keramiek met hout

Geen categorie

Koninklijke Tichelaar Makkum presenteerde zichzelf voor de vijfde keer op de Salone del Mobile in Milaan dit jaar. Zij kozen voor een project met ontwerper Dick van Hoff, die voor het merk een collectie keramiek ontwierp met als uitgangspunt het bureau, getiteld Work.

Interieur – Onverwachte combinatie: keramiek met hout

De serie bestaat uit vijf bureau-artikelen, twee lampen, een klok, vaas en pennenbak. Ook week Van Hoff af van de verwachte productiewijze: in plaats van uitsluitend keramiek te gebruiken, voegde hij aan ieder onderdeel hout toe.  

De producten bestaan uit steengoed waarbij een eikenhouten onderdeel de functionaliteit vergroot. Sterker nog, de meeste producten zouden niet kunnen bestaan zonder functionele houten onderdelen. Deze toevoeging van een ander materiaal maken de ontwerpen van een sierproduct tot een gebruiksvoorwerp. Zo wordt keramiek vanuit een ander perspectief belicht. 

Bij Van Hoff is de fabricatieproces het kernelement van het ontwerpproces. Hoe iets wordt gemaakt is voor hem meer bepalend voor de uiteindelijke verschijningsvorm dan eindeloos schetsen op papier. Hierdoor krijgen ze een soort echtheid die zeer tot de verbeelding spreekt. 

www.tichelaar.nl
www.vanhoffontwerpen.nl/werk

Reageer op dit artikel