nieuws

Interieur – Glanzen op pootjes

Geen categorie

De jonge Nederlandse ontwerper Marc D. de Groot presenteerde op de beurs 100% Design in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam een nieuw lichtontwerp, genaamd Glow Legs.

Interieur – Glanzen op pootjes

 

De naam zegt het al: Glow Legs is een staande lamp, die voortborduurt op het idee van de Glow SMLXL. Die lamp toonde De Groot ook voor het eerst op 100% Design vorig jaar en sleepte een Best of the best-award in de wacht. 

Glow Legs lijkt te zweven door haar unieke voet, de slimme constructie van verenstaal en de gespannen elastische stof. De lamp is vervaardigd uit aluminium, verenstaal en stretchstof en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: een diameter van 60 bij 70 cm en een diameter van 60 bij 125 cm.

Marc de Groot streeft in zijn ontwerpen naar een verstildheid en eenvoud zonder verlies aan functionele eigenschappen. 

www.marcdegrootdesign.com

Reageer op dit artikel