nieuws

Interieur – Experimenteren met leer

Geen categorie

Bij de presentatie van Edra op de meubelbeurs in Milaan toonden Huberto en Fernando Campana het resultaat van hun onderzoek naar dierenhuiden als meubelbekleding.

Interieur – Experimenteren met leer

De Leather Works Chair is een slordig aangeklede stoel van onregelmatig gesneden repen zwart, wit of naturelkleurig leer, bedrukt met krokodillen- en slangenhuidreliëfs. De traditioneel vormgegeven stoel oogt rauw, imperfect en ogenschijnlijk achteloos in elkaar geflanst en veroorzaakte daardoor veel ophef. Critici noemden het een ‘overblijfsel na een ontploffing’, voorstanders roemden het als een vakkundig staaltje assemblage, stikken en snijden van Edra. Tijdens de Salone del Mobile kregen de broers Campana een schaar, waarmee ze twintig exemplaren mochten bewerken naar eigen inzicht. Deze zogenaamde ‘limited editions’ gingen voor hoge prijzen weg.  

www.edra.com 

Reageer op dit artikel