nieuws

Interieur – Conversatie stimuleren

Geen categorie

De Nederlandse designer Ineke Hans maakte voor de Salone del Mobile in Milaan een groot aantal werken, waaronder een tafelstuk voor Cor Unum. Volgens creatief directeur Ed Annink, bekend van Ontwerpwerk, passen Hans haar opvattingen precies bij die van het keramiekmerk. Volgens hem is design ingebed in een verhaal en niet louter een product van productie, distributie en marketing. Ook voor Ineke Hans draait het niet alleen om functionaliteit, maar om het gebied waar poëzie en gebruik samenkomen.

Interieur – Conversatie stimuleren

Cor Unum gaf voor de beurs in Milaan de opdracht aan diverse Nederlandse ontwerpers om conservatiestukken te maken, die herinneringen oproepen en zintuigen prikkelen. Hans maakte de draaibare bonbonnière Sugar Candy Mountain, dat gebaseerd is op de associaties tussen het glazuren van keramiek en het suikerglazuren van taart. 

Bertjan Pot probeerde zowel de officiële als onoffiële functie van een tafelstuk te vatten en stapelt dieren die elkaar niet snel in het echt zouden tegenkomen, met het idee een illustratie bij een nog te verzinnen sprookje te maken. Pot vergeet echter ook de praktische kant niet: vaak eindigt een tafelstuk als een verzamel- en opbergplek voor munten, sleutels en paperclips. Door de magneet aan de binnenkant is de verzameling van dieren aan te vullen met metalen voorwerpen. 

www.corunum.com

Reageer op dit artikel