nieuws

Expositie binnenste buiten

Geen categorie

Binnenstebuiten is de titel van de tweede editie van de interior outside-expositie in het CBK Arnhem. Hier zijn objecten te zien die met de begrippen binnen en buiten spelen. Voorwerpen die buiten horen, voorwerpen die binnen horen en geïnspireerd zijn op buiten en voorwerpen die binnenstebuiten zijn gekeerd.

Expositie binnenste buiten

Dat varieert van een bushalte met schommels van Breg Hanssen, een balkonkeuken van Reinder Bakker tot een Stambank van Simon Barteling en Arnout Visser en een interactief geluidskunstproject van William van Giessen. Ook de ornamenten van Ferry Staverman, de zandbank van Christiane Högner en de observatieposten van Kees Willemsen moeten bijdragen aan de beleving van vormgeving binnenshuis of op straat. Gecombineerd met een aantal ontwerpen van bekende designers als Wieki Somers, Tjep. en Chris Kabel biedt deze tentoonstelling een gevarieerd overzicht van Nederlandse vormgeving.

In de expositie, die loopt van 14 juli tot en met 2 september, worden voorwerpen niet alleen in de ruimtes van het CBK getoond, maar onder andere ook buiten op het terras van Dudok en in de showroom van G.A.N.G.. Interior outside is een initiatief van Willeke Evenhuisen Harriët Maat, in samenwerking met Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem (CASA). 

De opening vindt plaats op zondag 15 juli om 15 uur bij Café Brasserie Dudok in Arnhem. 

www.interior-outside.nl 

Reageer op dit artikel