nieuws

De mooiste gebouwen van Amersfoort in het mooiste gebouw van Amersfoort

Geen categorie

Vanaf morgen is tot en met zondag 29 juli in De Zonnehof in Amersfoort de tentoonstelling ‘Het allermooiste van de stad’ te bezichtigen. Deze expositie is verbonden aan de vierde Architectuurprijs Amersfoort en toont tien bijzondere projecten op het gebied van stedebouw en architectuur die de afgelopen twee jaar in Amersfoort zijn gerealiseerd. Het publiek kan tijdens het bezoek een stem uitbrengen op een favoriet.

De mooiste gebouwen van Amersfoort in het mooiste gebouw van Amersfoort

Ontwerpbureau Platvorm maakte het ontwerp voor de inrichting van de tentoonstelling. Voor de uitvoering is gebruik gemaakt van polystyreen schuim, dat gerecycled kan worden. De tentoonstellingsonderdelen zijn uit één volume gesneden van drie bij zes meter tot twee F-vormige volumes, die als basis dienen voor het paviljoen. Hieruit is weer een ronde ruimte gesneden waardoor er een binnenruimte ontstaat. Het restmateriaal is gebruikt voor de overige meubels: de stemtafel en de zitjes.

Platvorm maakte ook het interieurontwerp van de tentoonstelling ‘Ode aan het Rietveldpaviljoen –  Een naderend afscheid’ die tegelijkertijd is te bezoeken in de Zonnehof. In de zomer van 2008 valt het doek voor het bijzondere tentoonstellingspaviljoen. De Zonnehof eert haar paviljoen met een tentoonstelling in de vorm van een drieluik: aandacht voor Gerrit Rietveld, de architect van het paviljoen, een blik in de tentoonstellingshistorie en een eigentijdse reactie op het paviljoen door beeldend kunstenaar Oscar Lourens

www.dezonnehof.nl

Reageer op dit artikel