nieuws

DaF-architecten wint MAAK!

Geen categorie

De derde editie van MAAK!, een prijsvraag georganiseerd door Gemeentewerken Rotterdam en Architectuur Instituut Rotterdam, is gewonnen door het bureau DaF-architecten. Hun variant op de Hollandse polderbrug sluit volgens de jury goed aan bij de in ontwikkeling zijnde stadswijk Zestienhoven. Eind 2008 start de bouw van de eerste brug, waarna er nog vijf zullen volgen, die ook zijn ontworpen door de prijswinnaars.

DaF-architecten wint MAAK!

MAAK! is een prijsvraag voor jonge Rotterdamse ontwerpers. Opdrachtgevers worden uitgedaagd een concrete bouwopgave te laten maken door jong talent. Belangrijke voorwaarden voor de inzendingen zijn de technische en financiële haalbaarheid van het project, want de prijsvraag is gericht op realisatie. De opgave voor deze derde editie was het ontwerpen van een serie bruggen voor de nieuwe woonwijk Park Zestienhoven. 

Het winnende ontwerp van DaF-architecten is een moderne interpretatie van de Hollandse polderbrug, aldus de jury. De omgeving, een groen en waterrijk gebied, diende als inspiratiebron voor de vorm en het materiaalgebruik van de reling. 

De jongste editie van MAAK! is mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, Gemeentewerken Rotterdam (GWR) en Architectuur Instituut Rotterdam (AIR). Alle partijen zijn vertegenwoordigd in de jury, die onder leiding staat van Patrick van der Klooster (directeur AIR) en Marc Verheijen (architect GWR).

www.airfoundation.nl

Reageer op dit artikel