nieuws

Balkons geinspireerd door het water van IJburg

Geen categorie

Voor zijn ontwerp van Blok 52 op IJburg wilde Jan Bakers graag dat de de glazen balkonhekken een print zouden krijgen. Met projectontwikkelaar De Principaal is besloten hiervoor een kunstopdracht te verlenen.

Balkons geinspireerd door het water van IJburg

Hiervoor benaderden zij het Amsterdamse bureau Kunst en Bedrijf. Kunst en Bedrijf stelde in de opdracht vast dat de print de uitstraling van het vrij strenge blok zou moeten verzachten en dat het water rond IJburg als inspiratiebron moest dienen. Textielvormgever Hil Driessen en ruimtelijk vormgever Toon van Deijne kregen de opdracht. Woensdag 27 juni jongstleden is het eerste glazen balkonhek geplaatst aan de voorgevel van Blok 52.

Uitgaand van zilverstof heeft Driessen driedimensionale patronen gemaakt die de suggestie van een golfbeweging oproepen. Met behulp van een spiegel zijn foto’s gemaakt die de maximale reflectie van de zon op de golven vertalen naar het platte vlak.

www.bakersarchitecten.nl
www.boterkaasenijburg.nl 

Reageer op dit artikel