nieuws

Vesteda Toren verkozen tot BNA Gebouw van het Jaar 2007

Geen categorie

De Vesteda Toren in Eindhoven van architecten Jo en Geert Coenen (Jo Coenen en Co Architekten) is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2007. Afgelopen vrijdag ontvingen zij de prijs tijdens de landelijke aftrap van de Dag van de Architectuur uit handen van minister Ronald Plasterk.

Vesteda Toren verkozen tot BNA Gebouw van het Jaar 2007

Na vijf regionale voorrondes koos de landelijke jury, onder leiding van Kees Rijnboutt, voor de woontoren van Jo Coenen en Co Architekten. Met de Vesteda Toren bezit Eindhoven, aldus de jury ‘een nieuw en prominent landmark’. Het gebouw is feitelijk een instant monument. Door een prachtige balans tussen schaal, hoogte en materiaal heeft dit ontwerp voor hoogbouw zich verder zeer harmonieus weten te schikken in het bestaande stedelijk weefsel. En een nieuwe waardevolle mgeving gecreëerd.’

Er waren dit jaar 35 genomineerden voor de prijs van BNA Gebouw van het Jaar 2007. Zie voor de lijst van genomineerden en regiowinnaars www.bnagebouwvanhetjaar.nl

 

Reageer op dit artikel