nieuws

Trouw’s tien mooiste

Geen categorie

De afgelopen tijd hebben de lezers van Trouw een Top 10 samengesteld van Neerland’s mooiste gebouwen. Een ervan zal via een verkiezing worden gekozen tot de mooiste. Tijdens de Dag van de Architectuur op 23 juni wordt bekend gemaakt welke dit is uit de Top 10.

Uit het aantal stemmen blijken jonge monumenten en hedendaagse ontwerpen veruit favoriet te zijn. Vooral de architectuur H.P. Berlage en zijn directe navolgers in het begin van de twintigste eeuw worden erg gewaardeerd. Ook is er veel op gloednieuwe kantoren, (stads)huizen en musea gestemd. 

Tot 16 juni kan er gestemd worden via www.mooistegebouwvannederland of via briefkaart of sms.  

De Top 10 bestaat uit:  

Raadhuis te Hilversum 
Gasunie-gebouw te Groningen 
Gemeentemuseum te Den Haag 
Sint-Hubertus te Otterlo 
Domtoren te Utrecht 
Hoofdkantoor ING Bank te Amsterdam-Zuidoost 
Silodam te Amsterdam 
Stadhuis te Middelburg 
De Inktpot te Utrecht 
Centraal Station te Amsterdam

Reageer op dit artikel