nieuws

Tijdelijk logeren op Dag van de Architectuur

Geen categorie

Vandaag opent minister Plasterk de Dag van de Architectuur. Door heel Nederland zijn tot 24 juni tientallen gebouwen geopend die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek, zoals het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Amsterdamse hotels bieden een kijkje achter de schermen in hun hotelkamers en ook zijn door architecten speciaal voor de gelegenheid ‘tijdelijke verblijven’ ontworpen, die variëren van een ‘home of history’ tot een iglo van emmers.

Tijdelijk logeren op Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur, die vorig jaar ruim 150.000 bezoekers trok, wordt voor de 21e keer georganiseerd en heeft dit jaar als thema ‘tijdelijk verblijf’. Dit omvat al die gebouwen waar we buitenshuis voor korte of langere duur verblijven, zoals spoorwegstations, lobby’s van hotels en kantoorgebouwen, poliklinieken en winkelcentra.

Een greep uit de evenementen: 

Den Haag: het Joegoslavië-Tribunaal en het nieuwe stadion van ADO Den Haag
Hilversum: een Architectuurontbijt
Leeuwarden: Nacht van de Architectuur met lezingen en een masterclass voor studenten
Rotterdam: lobby’s van de Beurs/WTC, het hoofdkantoor van Unilever Nederland en het Paviljoen Strand aan de Maas
Nijmegen: openluchttentoonstelling van ontwerpen voor tijdelijke verblijven, zoals het Vouwhuis, de Tuighut, de Oxygen tent
Tilburg: gebouwenroute over muziek en hoogbouw

De Dag van de Architectuur wordt georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten, in samenwerking met vijftig lokale architectuurcentra en de Rijksgebouwendienst. De bond grijpt dit jaar de landelijke aftrap van de Dag van de Architectuur aan om de winnaar van het BNA Gebouw van het Jaar 2007 bekend te maken. Deze wordt gekozen uit 35 regionale nominaties en geëerd met een unieke gevelplaquette.

Klik hier voor het volledige programma.

Reageer op dit artikel