nieuws

Techniek – Achterzetraam met inbraakwerendheid klasse 3

Geen categorie

Metaglas komt tegemoet aan de vraag naar inbraakwerend glas voor monumentale gebouwen.

Techniek – Achterzetraam met inbraakwerendheid klasse 3

Het innovatieve Mefistop achterzetraam bestaat uit een unieke stalen constructie met  geïntegreerde draaipunten en vergrendelingen, die onzichtbaar zijn aan de buitenzijde. Daarnaast is het glas voorzien van een speciale inbraakwerende folie. Dankzij deze verborgen technieken zijn de ramen ijzersterk. De Mefistop raamconstructie is uitgebreid 

getest door SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Mefistop voldoet aan de eisen van inbraakwerendheid van klasse 3 volgens de normen NEN 5096/A1 2002. Ondanks de sterke constructie zijn Mefistop achterzetramen slank geprofileerd. Doordat alle sluit- en draaipunten verborgen zijn, is het uiterlijk bijzonder strak. Daarnaast kunnen de ramen volledig worden aangepast aan de bestaande situatie. Hierdoor vallen ze nauwelijks op en blijven de karakteristieke details van gebouwen zichtbaar. Tijdens de beurs Architect ’07 is het  raam genomineerd voor de Gevelbouw Innovatieprijs 2007 van de VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche) en KCG (Kenniscentrum Gevelbouw).

www.metaglas.nl

Reageer op dit artikel