nieuws

Stedebouwkundig Programma van Eisen Thorbeckepark Ondiep vastgesteld

Geen categorie

Het college heeft het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor het Thorbeckepark in Ondiep vastgesteld. Er komen drie woongebouwen met in totaal 88 koopappartementen, voorzien van een ondergrondse parkeergarage voor bewoners.

In het multifunctioneel voorzieningengebouw worden een sporthal, een fitnesscentrum en een nieuw onderkomen voor activiteiten en kinderopvang van welzijnsorganisatie Portes gemaakt. Er worden drie voetbalvelden aangelegd, waarvan twee kunstgrasvelden en een natuurgrasveld. Een nieuw sportpaviljoen met een tribune voor voetbalclub DHC ’04 vervangt straks de huidige, verouderde kantines, kleedkamer en tribune. Tenslotte komt er een openbaar plantsoen met speelplekken.

Het Stedenbouwkundig Programma van Eisen wordt op 12 juni in de commissie Stedelijke Ontwikkeling besproken en op 5 juli in de gemeenteraad. Als de raad instemt met de plannen wordt een ontwerp gemaakt voor de appartementen, het voorzieningengebouw en de openbare ruimte.Deze zomer kan dan het eerste kunstgrasveld worden aangelegd. Hierover heeft het college al eerder een besluit genomen. De andere twee velden en het Paviljoen volgen dan in 2008. Volgens de huidige planning moet in 2011 het hele plan uitgevoerd zijn.

Het Thorbeckepark is een onderdeel van het programma Levenslustig Ondiep, dat tot doel heeft om Ondiep een vitale wijk voor leefstijlen en leeftijden te laten worden. In het kader van Levenslustig Ondiep worden drie voorzieningenclusters in Ondiep gerealiseerd. Het Thorbeckepark Ondiep is een van deze drie clusters. De andere twee zijn rond de Plantage en het Boerhaaveplein.

Reageer op dit artikel