nieuws

Renovatie Stedelijk Museum mag doorgaan

Geen categorie

Het Stedelijk Museum in Amsterdam mag renoveren. Dat heeft de Raad van State afgelopen vrijdag, 15 juni bepaald. De Stichting Monumentenbehoud Nederland wilde dat de Raad zou besluiten dat de bouwwerkzaamheden stilgelegd werden omdat ze niets ziet in het hypermoderne ontwerp voor de nieuwe vleugel van het museum.

Renovatie Stedelijk Museum mag doorgaan

De Raad onderschreef vrijdag het eerdere oordeel van de rechtbank waartegen de stichting beroep aantekende. De rechtbank was het in maart al niet eens met de stichting dat de luifel “grote inbreuk maakt op de architectonische omgeving en geen recht doet aan het bestaande gebouw”. 

Sinds een paar jaar is het museum tijdelijk gehuisvest in het Post CS-gebouw naast het Centraal Station van Amsterdam.Vorig jaar zomer begon al de sloop van de bijgebouwen van het Stedelijk, de Sandbergvleugel en de serre bij het oude restaurant. 

Na het neerhalen van de bijgebouwen verrijzen twee nieuwe expositiezalen naar een ontwerp van Benthem Crouwel Architecten. De oplevering van het nieuwe Stedelijk is voorzien voor de zomer van 2009. De totale kosten van de vernieuwing bedragen ruim 107 miljoen euro. De gemeente betaalt het grootste deel, maar ook het Rijk, de provincie en particulieren dragen een steentje bij.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel