nieuws

Project – Urk mag raadhuis en bibliotheek aanpakken

Geen categorie

De gemeente Urk mag haar gemeentehuis en bibliotheek verbouwen en uitbreiden. De provincie Flevoland heeft daarvoor toestemming gegeven. Dit akkoord was nodig omdat de gemeente onder financieel toezicht staat.

Urk wil het raadhuis opknappen, zodat inwoners en bedrijven op één locatie terecht kunnen.

Ook wil de gemeente de huidige problemen op het gebied van arbowetgeving en klimatologische omstandigheden oplossen. Bij de ver- en nieuwbouw worden alle ambtenaren en het bestuur in één locatie ondergebracht en publieksen werkruimten gescheiden. Voor het buitenpersoneel en materieel komt een nieuw gebouw op het bedrijfsterrein.

B en D architecten uit Oosterbeek maakte het ontwerp. De bouw begint naar verwachting in november 2007 en duurt twee jaar. De totale kosten – waaronder ook aanpassing van de infrastructuur zijn 7,8 miljoen euro.

Reageer op dit artikel