nieuws

Project – Nieuwe studentenwoningen in Groningen

Geen categorie

In het centrum van Groningen, vlakbij de Grote Markt komen bijna 160 studentenwoningen. Een voormalige textielfabriek wordt omgebouwd tot appartementencomplex met zelfstandige woningen voor studenten en jongeren.

De uitbreidingen die in de loop der jaren aan het complex zijn gedaan, zijn gesloopt. Deze worden vervangen door nieuwbouw. Het project is ontworpen door plaatsgenoot Herwin Dietvorst van Artes Architecten. 

Het complex herbergt straks 95 zelfstandige appartementen voor studenten en jongeren in de leeftijdsgroep van 18 tot 23 jaar. De entree ligt aan de Bloemstraat. De kamers aan de straatzijde krijgen een Frans balkon. Op de begane grond komen twee grote fietsenbergingen. 

In de oude textielfabriek, grenzend aan de W.A. Schotenstraat komen 64 woningen, waarvan zes à zeven woningen ten behoeve van rolstoelgebruikers. In het vier verdiepingen tellende gebouw komt een lift, waardoor de aangepaste woningen ook op de verdiepingen kunnen worden ondergebracht. Op de begane grond komt naast een aantal woningen ook een bedrijfsruimte. Hier is de fietsenberging in de kelder geplaatst.

Volgens wooncorporatie Nijestee komt dit project tegemoet aan de grote vraag naar kwalitatief goede studentenhuisvesting. 

www.nieuwbouw.groningen.nl

www.nijestee.nl

www.artes.nl

Reageer op dit artikel