nieuws

Project – Muziekstudenten op IJburg

Geen categorie

In samenwerking met Domus Vastgoedontwikkeling en de Stichting Jan Pieterszn. Huis realiseert Woningcorporatie Ymere 69 woningen speciaal voor conversatoriumstudenten. De extra geïsoleerde appartementen zijn ontworpen door Rienks Architecten uit Breda. Afgelopen vrijdag gaf wethouder Tjeerd Herrema het startschot voor de bouw.

Project – Muziekstudenten op IJburg

De 69 studentenwoningen zijn onderdeel van blok 51B op het Oostelijke Haveneiland in Amsterdam IJburg. Hier wordt door Domus ook nog een basisschool ontwikkeld. Het gebouw vormt een lange stedelijke wand met een toren aan het Theo van Goghpark. Naar verwachting kunnen de studenten in de zomer van 2008 hun onderkomen betrekken.  

De ontwikkeling van speciale woningen voor deze studenten illustreert het streven van de corporatie om de wensen van diverse groepen mensen te vertalen naar de voor hen juiste woonvorm.

www.rienksarchitecten.nl

Reageer op dit artikel