nieuws

Project – Gezondheidscentrum voor Wassenaar

Geen categorie

Omdat het gezondheidscentrum in Wassenaar uit zijn jasje was gegroeid en niet meer aan de hedendaagse eisen voldeed, werkte de Wassenaarse Bouwstichting (WBS) in samenwerking met Ziekenhuis Bronovo plannen uit voor een nieuw centrum. Architect Ton Voets uit Delft maakte hiervoor een ontwerp.

Project – Gezondheidscentrum voor Wassenaar

Voor de nieuwbouw kocht de WBS de naastgelegen grond aan, waar nu nog een tuincentrum is gevestigd. Hiermee komt het te bebouwen terrein op ongeveer 5800 vierkante meter. Het plan van Voets omvat een combinatie van een nieuw gezondheidscentrum en woningen. Het gebouw aan de Hofcampweg gaat drie verdiepingen tellen met een hoogte van 10 tot 11 meter. Het centrum krijgt een vloeroppervlak van 2800 m2, 1000 m2 meer dan het huidige. Dit is nodig voor de vestiging van een apotheek en een tweede huisartsenpost. Achter het centrum komen 56 woningen, waarvan er 36 in de verkoop gaan en twintig beschikbaar zijn voor sociale huur. De woningen worden gebouwd in carré-vorm met een binnentuin. De bouw van een kelder voor circa honderd auto’s vormt samen met de dertig plaatsen aan de weg een verdubbeling van de huidige parkeerfaciliteiten.

Als alles volgens plan verloopt, start de sloop eind 2008, begin 2009. De nieuwbouw kan dan medio 2010 worden opgeleverd. In de tussentijd moet het centrum wel over tijdelijke huisvesting beschikken. Hiervoor wordt overleg gepleegd met het Wassenaarse College en het Ziekenhuis Bronovo. 

www.tonvoets.nl

Reageer op dit artikel