nieuws

Pleinmuseum tijdens de 52st Biënnale van Venetië

Geen categorie

Tijdens de openingsdagen van de Biënnale van Venetië is het Pleinmuseum te zien aan de Riva dei sette Martiri. Het pleinmuseum is een mobiel en flexibel tentoonstellingspaviljoen dat hiervoor al te bewonderen was in verschillende steden in Nederland en België.

Pleinmuseum tijdens de 52st Biënnale van Venetië

Vanaf 7 juni tot en met 10 juni presenteert de Arts Council England het tentoonstellingspaviljoen als onderdeel van het symposium ‘Pan European Encounters’. Tijdens het symposium, georganiseerd door David A. Bailey (Arts Council England) en Mike Phillips (TATE Britain), wordt het Pleinmuseum gepresenteerd als voorbeeld van ‘the migrating museum’. 

Gedurende een bepaalde periode staat het museum op het stadsplein waar in de avond vanaf zonsondergang naast bestaande werken van onder andere Piet Rogie, Peter Struycken en Driessens/Verstappen. Ook worden nieuwe werken getoond van Venetiaanse kunstenaars en ontwerpers. Overdag is het paviljoen gesloten, na zonsondergang opent het via hydraulische systemen een 15 meter lang en 5 meter hoog cultureel podium. 

Vanaf 7 juni, 21.00 uur, Riva dei sette Martiri, tussen de aanlegsteigers van Arsenale en Giardini

Zie ook www.pleinmuseum.org

Reageer op dit artikel