nieuws

Plan – Laan van Spartaan krijgt vorm

Geen categorie

Bestond de Laan van Spartaan zeven jaar geleden alleen nog op papier, nu krijgt de nieuwste wijk van Amsterdam steeds meer vorm. Woningen en voorzieningen worden gelijktijdig gefaseerd gerealiseerd. In 2012 zal Laan van Spartaan ruim 1100 woningen tellen en de grootste concentratie voorzieningen in Amsterdam-West kennen.

Plan – Laan van Spartaan krijgt vorm

De meeste voorzieningen komen langs de Jan van Galenstraat, waarvoor al eerder een realisatieovereenkomst is gesloten. Onlangs tekende het stadsdeel Bos en Lommer een erfpachtovereenkomst met VOF De Stadstuinen, waarin Bouwfonds MAB en Ymere zich hebben verenigd. De voorzieningen waarvan de inwoners van Amsterdam West straks gebruik kunnen maken zijn divers: zorgverlening van Cordaan, het klimcentrum Tussen hemel en aarde, een nieuwe sporthal, het ROC van Amsterdam, het Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam en de derde vestiging van het jeugdcircus Elleboog.

Ook de woningen langs de A10 West en de strook langs de Erasmusgracht zijn zeer gevarieerd, van starterswoningen tot woningen voor ouderen in alle prijsklassen en typen.

www.laanvanspartaan.nl

 

 

Foto 1. 

 

Foto 2: 

Reageer op dit artikel