nieuws

Oplevering – Nieuw interieur voor slijterijketen

Geen categorie

Eigentijds, toegankelijk en inspirerend, dat moest het nieuwe imago worden van de slijterijketen Gall en Gall. Het Amsterdamse bureau Concrete kreeg de opdracht een bijpassend nieuw winkelinterieur te ontwerpen.

Oplevering – Nieuw interieur voor slijterijketen

De tegenstelling tussen zo goedkoop mogelijk gedistilleerd en wijn aan te bieden en het idee van de traditionele speciaalzaak te behouden, is door Concrete opgelost in de vorm van een kast die het gehele assortiment samensmelt. Zo komen de prijsbewuste klanten en de fijnproevers met het gehele assortiment in aanraking, waar ze vroeger naar hun eigen plek werden gestuurd. De mix speelt ook in op een nieuw soort klant die zich begeeft en beweegt binnen deze werelden: de klant die de wekelijkse boodschappen prijsbewust doet, maar voor speciale gelegenheden ook kan uitpakken.

De doelstelling was makkelijk te kunnen navigeren in de nieuwe winkel en de winkel attractiever te maken voor een nieuwe doelgroep; zo moest Gall en Gall onder andere aantrekkelijker worden voor vrouwen van boven de dertig. 

De indeling is overzichtelijker: de hele opbouw van de stellingen is horizontaal georiënteerd, er zijn geen verticale lijnen meer herkenbaar. Het assortiment grijpt in elkaar, de bijzondere producten staan naast de alledaagse. Voor de navigatie is er een verlichte oriëntatielijn boven de kast, waar de productgroepen en de smaken door middel van de kleuren en pictogrammen makkelijk te vinden zijn. Zwart gebeitst eiken vakken op ooghoogte staan voor de ‘speciaalzaak’. De producten worden door middel van beelden, extra verlichting en door de bijzondere presentatie de blikvangers van de winkel. Om de prijsbewuste producten op de onderste plank te benadrukken, staan deze op een stalen plank. 

In de kassa en de twee meubels voor wijnen komt Concrete’s interpretatie van een oude slijterij terug: traditionele materialen zoals eikenhout zijn hier gecombineerd met een strakke moderne vorm.  

Deze Concept Store,met het nieuwe logo en de nieuwe huiskleuren grijs en oranje, werd onlangs geopend in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Afhankelijk van de mate van succes van de gewijzigde winkelformule bepaalt Gall en Gall of het nieuwe concept landelijk zal worden toegepast. 

www.concreteamsterdam.com

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels