nieuws

Oplevering – Met een boek op het terras

Geen categorie

De foto’s prijkten recentelijk in verschillende media: Nederlandse schrijvers met stapels boeken in hun handen. Ze hielpen een handje met de verhuizing van hun boeken van de oude bibliotheek aan de Prinsengracht naar de gloednieuwe locatie op het Oosterdokseiland. De nieuwe bieb wordt op 7 juli officieel geopend.

Oplevering – Met een boek op het terras

Het gebouw is ontworpen door Jo Coenen. Het maakt onderdeel uit van een grootscheepse vernieuwing van het Oosterdokseiland. Het programma omvat een bibliotheek van bijna 30000 m2, een groot café en 9000 m2 kantoorruimte. In het hart van het gebouw is een grote vide opgenomen, waaromheen de studie- en leeszalen in de vorm van terrassen zijn gegroepeerd. Op de hoogste etage is een terras als accommodatie voor het bibliotheektheater en conferentieruimten.

Reageer op dit artikel