nieuws

OMA toont Almanak en toeristenproject in Dubai

Geen categorie

Afgelopen vrijdag meldde de nieuwsrubriek van het Duitse Baunetz dat Rem Koolhaas van OMA een spectaculaire presentatie heeft gehouden tijdens het eerste International Design Forum in Dubai, waar hij zelf lid is van de Advisory Board. Allereerst presenteerde hij de ‘Al-Manak’, een verslag van een onderzoek naar alle trends en ontwikkelingen die inwerken op de stedelijke ontwikkeling en de architectuur van de Golfregio.

OMA toont Almanak en toeristenproject in Dubai

En verder toonde hij beelden van een door OMA ontworpen toeristisch complex in de bergen van Ras al Khaimah, een van de Arabische Emiraten. Het complex bestaat uit drie delen: een bewoonbare stuwdam [zie foto geheel boven], een bewoonbare brug [zie foto boven] en een op de berghelling gesitueerd vertikaal dorp [zie foto hieronder]. Het bijzondere project is bedoeld om – temidden van de ongerepte natuur met haar spectaculaire topografie – in een ‘aards paradijs voor de hedendaagse consument’ de sores van alledag te kunnen ontvluchten en te kunnen deelnemen aan het avontuur.

Het Design Forum dat van 27 tot en met 29 mei werd gehouden in Dubai is een initiatief van www.moutaramat.com , een nieuw kennisplatform voor de Arabische wereld.

Bron: Architectenwerk/BauNetz

Reageer op dit artikel