nieuws

Nominaties tweede ronde van Ymere/ NAi Stimuleringsprijsvraag

Geen categorie

De jury van de 1:500 Ontwerp Heesterveld – Stimuleringsprijsvraag voor wonen en woonomgeving Ymere NAi 2007 heeft vorige week de volgende plannen genomineerd voor de tweede ronde van de prijsvraag:

Bigi Blinxz (Bureau Inbo), Bijlmer Kleinhandelsgebouw (FARO architecten), BijlmerMEER (Jan Dittmar architecten), Heesterveld 2.0 (Bureau Marco Henssen architecten), Mengen en loslaten – 1507575 (Micha de Haas architecten) en Metrohalte Bijlmerpark (M3H architecten). In totaal zijn er 38 ideeën ingezonden voor Heesterveld, een buurt in Amsterdam Zuidoost die Ymere wil herontwikkelen. De uiteindelijke winnaar van de prijsvraag wordt op 9 november in het NAi bekendgemaakt.

Ymere schrijft iedere twee jaar een prijsvraag uit waarbij een door Ymere te (her)ontwikkelen gebied centraal staat. Met 1:500 Ontwerp Heesterveld wil de woningcorporatie in samenwerking met het NAi een stimulans geven aan de visievorming voor de inrichting van een stedelijke woonomgeving.

www.nai.nl

Reageer op dit artikel