nieuws

Nederlanders mogelijk in Cincinnati aan de slag

Geen categorie

Neutelings Riedijk uit Rotterdam en UN Studio uit Amsterdam zijn kanshebbers om samen met het Cincinnati art museum te werken aan de ontwikkeling en het ontwerpen van de campus van het museum in het Eden Park.

Aaron Betsky selecteerde naast de Nederlandse architecten ook de Amerikaanse bureaus Diller Scofidio + Renfro en Smith-Miller en Hawkinson. Later dit jaar wordt de definitieve keuze bekend gemaakt.

Het Cincinnati Art Museum opende in 1881 haar deuren en is in 126 jaar van één gebouw gegroeid naar een complex van zeven individuele en onderling verbonden vleugels. Deze zijn in verschillende stijlen en door diversen architecten ontworpen.’Het nieuwe project moet aan deze ‘rommelige’ opzet een eind maken door de losse onderdelen te integreren in een uniform en samenhangend geheel. Het nieuwe museum wil met de verbouwing ook meer ruimte creëren voor de collectie en de educatieruimtes om meer service te bieden aan de bezoekers.

www.unstudio.nl

www.neutelings-riedijk.com

www.cincinnatiartmuseum.org

Reageer op dit artikel