nieuws

Lijst prachtwijken nu definitief

Geen categorie

Pogingen van gemeenten en van de Tweede Kamer mochten niet baten, de lijst met veertig aandachtswijken van minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie is definitief.

Dat heeft haar ministerie laten weten. In totaal hebben 26 gemeenten gebruik gemaakt van de mogelijkheid aanvullingen aan te leveren. Zij mochten een voorstel doen voor een aandachtswijk en die goed onderbouwen. Dat kon tot 1 mei. De afgelopen maand is gebruikt de voorstellen en onderbouwingen te bestuderen. 

‘Voor al deze verzoeken is er geen reden om op basis van het beschikbare en toegestuurde gemeentelijke materiaal ze alsnog aan de selectie van 40 wijken toe te voegen. De verzoeken zijn allemaal volgens dezelfde criteria geanalyseerd en zijn voor wat betreft opeenstapeling van problemen, intensiteit en omvang van de problematiek van een andere orde dan de huidige geselecteerde 40 wijken’, staat te lezen op de website van het ministerie.

De oorspronkelijke lijst met veertig wijken is wel iets aangepast, want in plaats van de Enschedese wijk Mekkelholt/Deppenbroek komt Velve Lindenhof op de lijst. Die wijziging was al bekend voor de sluiting van de inzendtermijn 1 mei. 

www.wweni.nl 

Reageer op dit artikel