nieuws

Kollhoff vertraagd na uitspraak kort geding

Geen categorie

De realisatie van het ontwerp van Hans Kollhoff voor de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken, dreigt vertraging op te lopen. De geplande opleverdatum is ergens in 2009 gepland. Na een uitspraak in een kort geding tegen de Rijksgebouwendienst, is deze gedwongen om een nieuwe aanbestedingsprocedure uit te schrijven.

Kollhoff vertraagd na uitspraak kort geding

De zaak is aanhangig gemaakt door de Stichting Marktwerking Installatietechniek. Het belangrijkste punt is de verplichting voor de bouwers om een bv op te richten met een onbekende marktpartij. Deze procedure druist in tegen de normale gang van zaken, waarbij bouwers zelf beslissen met wie ze een partnerschap vormen. 

Ondanks de vertraging vanwege de nieuwe aanbestedingsprocedure denkt de Rgd dat de bouw van de ministeries volgend jaar kan beginnen. 

Reageer op dit artikel