nieuws

KCAP architecten geselecteerd

Geen categorie

KCAP architecten is geselecteerd om een nieuw multifunctioneel gebouw aan het stationsplein in de Utrechtse wijk Vleuterweide te ontwerpen. De presentatie van KCAP sprak het managementteam, de Raad van Commissarissen en de betrokken medewerkers van GroenrandWonen het meest aan. Andere mededingers waren Dok, Onix en Heren 5.

KCAP architecten geselecteerd

In het plan van de winnaars is het gebouw kleiner gemaakt door het op te delen, waardoor het complex minder massief overkomt. Ook koos KCAP voor parkeren op de begane grond. Dit parkeerniveau wordt overdekt, zodat de bewoners van de appartementen uitkijken op een binnentuin in plaats van op een parkeerplaats. Het ontwerp is speels en verrassend en sluit het beste aan bij het dorps wonen wat de bewoners graag willen. 

In het gebouw waarin het nieuwe kantoor van woningcorporatie GroenrandWonen is gesitueerd, zullen ook appartementen, kantoorruimte voor derden en een bedrijfsruimte komen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels