nieuws

Interieur – Met dank aan het weefgetouw

Geen categorie

Weeftechnieken kenmerken de meest recente ontwerpen van Scholten en Baijings. In Milaan showden zij felgekleurde plaids en een kamerscherm in de expositie Colour.

Interieur – Met dank aan het weefgetouw

De dekens zijn vervaardigd door weverij De Ploeg van katoen en Merino-wol en bestaan uit onderbroken kleurverlopen. Het kamerscherm Still is een driedimensionale textiele wand die volledig machinaal wordt geproduceerd: in een keer geweven op een jacquard-weefmachine, inclusief de tunnels voor het aluminium frame. De specifieke vorm van de Still komt voort uit een door Scholten en Baijings ontworpen weefproces, dat het mogelijk maakt om stof te splitsen. Hierdoor ontstaan aftakkingen die er voor zorgen dat de Still uit zichzelf blijft staan. 

De tentoonstelling Kleur met de ontwerpen van Scholten en Baijings is nog t/m 23 juni te zien bij Galerie Binnen aan de Keizersgracht in Amsterdam.

www.scholtenbaijings.com

Reageer op dit artikel