nieuws

Interieur – Kunststof met decoratieve vormen

Geen categorie

Op de Salone del Mobile presenteerde het Italiaanse meubelmerk Bonaldo een groot aantal nieuwe ontwerpen.

Interieur – Kunststof met decoratieve vormen

Meest opvallend is de stoel Poly, het resultaat van een onderzoek waarmee de onderneming en ontwerper Karim Rashid zich twee jaar bezig hielden. Poly is vernoemd naar het materiaal waarvan hij is gemaakt, polycarbonaat. De toegepaste technologie is het zogenoemde ‘injection moulding’, waarbij een grote, sterke pers wordt gebruikt, die tevens de vorm is. Tijdens de productieperiode zijn er drie verschillende prototypes gemaakt. Dit was nodig om het maximale zitcomfort in combinatie met een optimale balans te kunnen vinden en de weerstand te testen. Typerend voor Poly zijn de geometrische vormen: de zit- en rugleuning bestaan uit vlakken die over elkaar heen lijken te vallen. Poly is stapelbaar, geschikt voor gebruik buiten en in verschillende uitvoeringen leverbaar: transparant, transparant roze, transparant lime en in glanzend wit en zwart. 

Bonaldo toonde ook Viento, een ontwerp van Dondoli en Pocci. Deze stoel is vervaardigd van met glasvezel versterkt polypropyleen, dat een sterk frame oplevert terwijl het binnenste hol is. Viento is er met een dichte en een opengewerkte rugleuning, in zwart, wit, lichtblauw, oranje en felgroen. De variant met de opengewerkte rug is er zelfs in goud en zilver.

www.bonaldo.it

Reageer op dit artikel