nieuws

Interieur – Klassiek met verrassend materiaalgebruik

Geen categorie

Kohiba is een nieuwe serie meubelen ontworpen door Axel Enthoven die op de markt zijn gebracht door Van Doorne Furniture Editions. De collectie is minimalistisch en puur van uiterlijk. Kohiba bevat wandkasten, dressoirs, salontafels, eetkamertafels en –stoelen. Het materiaalgebruik is verrassend: zo hebben de tafels in massief kersenhout opvallende, gelakte aluminium poten en is rundleer toegepast op kastdeuren, planken en in lades. Hierdoor ontstaat een eenheid met de eveneens lederen stoelen.

Interieur – Klassiek met verrassend materiaalgebruik

De meubelen zijn in productie door Van Hoof Meubelen, een bedrijf van Tom van Doorne, kleinzoon van Wim van Doorne, één van de DAF-oprichters. Van Hoof produceert al decennialang klassieke meubels van kersenhout, waar deze collectie een moderne aanvulling op is. Het toeval wil dat Van Doornes vader de eerste grote opdrachtgever was van Axel Enthoven. Voor hem ontwierp hij in 1980 de Bova Futura touringcar. In de meubelbranche heeft Enthoven zijn sporen verdiend bij merken als Leolux, Gelderland en Selva. Momenteel ontwerpt hij voor Giorgetti en is hij hoogleraar aan de Design Academy in Eindhoven. 

De Kohiba-lijn is verkrijgbaar bij circa 30 Nederlandse en 15 Belgische interieurspeciaalzaken.

www.vandoornefurniture.com 

www.eadc.be

Reageer op dit artikel