nieuws

Interieur – Kitsch of design?

Geen categorie

Bij Driade vierden ze tijdens de Salone del Mobile in Milaan de 23-jarige samenwerking met Philippe Starck met een hele reeks nieuwe ontwerpen van de hand van de Fransman

Interieur – Kitsch of design?

De internationale designpers verschilde hierover van mening: zijn het moderne interpretaties van antiek barok of is het kitsch? Kijk en oordeel zelf: de Monseigneur is een kleine eetkamerstoel met de voorpoten en armleuningen van roestvast staal en met achterpoten van mahoniehout. De zitting en de rugleuning zijn gevuld met polyurethaanschuim en bekleed met leer in drie kleuren: zwart, met poten van mahoniehout, beige en bruin, met poten in natuurlijk mahoniehout. 

De Frame is een serie bestaande uit een mahoniehouten tafel met een glazen blad – ook leverbaar is in een versie waarin het glazen blad is bedrukt met een voorstelling – en een kast van mahoniehout met draaibare planken in spiegelglas. De Moore is een draaifauteuil van gelakt nylon in drie varianten: de voet en de zitting in opaque metallic brons, de voet in loodkleurig nylon en de zitting in opaque metallic brons en de voet en zitting in hoogglanzend wit. Deze kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. 

www.kartell.it

Reageer op dit artikel