nieuws

Interieur – Borduursels uit India

Geen categorie

Borduurwerk siert de Charpoy, het eerste ontwerp van Nipa Doshi en Jonathan Levien voor Moroso.

Interieur – Borduursels uit India

Het Indiaas-Britse echtpaar maakte een Westerse versie van het klassieke Indiase daybed, dat bestaat uit een handgeweven zijden en katoenen matras, met los verkrijgbare kussens, allen voorzien van figuratief borduurwerk. De met de hand geborduurde voorstellingen verwijzen naar Indiase spellen en mythes uit de tijd dat koninkrijken en vrouwen inzet waren van weddenschappen. Andere borduursels refereren aan de gereedschappen van meubelontwerpers en de Indiase handwerksters die de Charpoy bewerken. Zij kunnen hiermee volledig in hun eigen onderhoud voorzien. Het onderstel van zwart gelakt hout wordt industrieel geproduceerd in de Italiaanse fabrieken van Moroso, waardoor traditionele handvaardigheidstechnieken zijn gecombineerd met industrieel geproduceerd werk. 

Het stel ontwierp tevens de Chaupar, een bijpassende bijzettafel met een blad van Corian versierd met iconen uit de Indiase cultuur. 

www.moroso.com

Reageer op dit artikel