nieuws

Interieur – Anders kant

Geen categorie

Kant blijft een populaire inspiratiebron voor designers, getuige de presentaties op de Salone del Mobile in Milaan dit jaar.

Interieur – Anders kant

Marcel Wanders bracht met de Crochet Chair een variatie uit van zijn Crochet Table uit 2002. Wanders werkte twee jaar aan de constructie, waarbij speciaal ontwikkelde vezels over een mal worden gehaakt en worden verhard. Het zijn zogenaamde ‘limited editions’, ontwerpen die in kleine oplagen worden geproduceerd en vaak bij galeries of musea terechtkomen. Van de Crochet Chair zijn bijvoorbeeld slechts 20 stuks gemaakt en die waren na de beurs in Milaan allemaal verkocht voor twintigduizend euro per stuk. Nu zijn prijzen alleen op aanvraag beschikbaar. Wel massageproduceerd en daardoor beter verkrijgbaar: bij L’Abbate toonde GAMplusFratesi de Lace-collectie, waarbij glasfiber stoelen zijn gedecoreerd met kanten motieven. Ook Philippe Starck paste deze techniek toe in zijn Miss Lacy-stoel voor Driade.  

www.marcelwanders.com

www.lacollection.it

www.driade.com

Reageer op dit artikel