nieuws

Hotelkamers met één tot vijf sterren in Haagse wijk

Geen categorie

Een hotelovernachting in een slooppand, of toch liever in een gloednieuw pand. In de Haagse wijk Transvaal zijn vanaf 24 juni beide opties mogelijk. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) opent die dag het grootste ‘hotel’ ter wereld. De complete wijk is omgetoverd tot een hotel, waarbij de luxe varieert van één tot vijf sterren. Dat maakte het projectbureau OpTrek deze week bekend.

Hotelkamers met één tot vijf sterren in Haagse wijk

Kunstenaars en lokale winkeliers hebben in sloopwoningen, op braakliggend terrein en in nog niet verkochte nieuwbouwhuizen hotelkamers ingericht. Door de herstructurering van Transvaal, die nog tot 2014 duurt, veranderen de kamers regelmatig van locatie. Om leegstand te voorkomen worden de kamers nu verhuurd aan gasten. 

“We beginnen met vijf kamers, die alle zijn voorzien van twee bedden, een douche en toilet. Kunstenaars en winkeliers uit de wijk hebben de kamers ingericht. Zo is er een kamer in Aziatische stijl en ook een in Chinese sferen”, aldus een woordvoerster van OpTrek. De ondernemers in de wijk zorgen onder meer voor het ontbijt, de lunch en het diner. Bij het inchecken krijgen de gasten een plattegrond met de belangrijkste voorzieningen in de wijk. 

Transvaal is door minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) aangewezen als een van de veertig probleemwijken in Nederland. De komende jaren laat de gemeente Den Haag bijna 3000 sociale huurwoningen in de wijk afbreken. Daarvoor in de plaats komen 1600 nieuwe huizen. 

Reageer op dit artikel