nieuws

Hoofdvaartkerk publiekslieveling in Haarlemmermeer

Geen categorie

De Dag van de Architectuur was voor veel organisaties aanleiding prijzen uit te reiken, waaronder de publieksprijs voor het mooiste interieur van Haarlemmermeer. Het door MK architecten uit Rotterdam vernieuwde interieur van de Hoofdvaartkerk uit de 19e eeuw in Hoofddorp ging met de eerste prijs aan de haal.

Hoofdvaartkerk publiekslieveling in Haarlemmermeer

De kerk won in een spannende race met een kleine voorsprong van slechts tien publieksstemmen van het interieur van de plaatselijke coffeeshop ‘Superfly’ door NAT architecten uit Amsterdam. Meer dan 500 bewoners brachten hun stem uit.

“Een goed interieur draagt bij aan uw welzijn” hield juryvoorzitter Harm Tilman (hoofdredacteur van de Architect) het publiek voor, dat gedeeltelijk moest staan omdat alle stoelen bezet waren. Mathias Lehner, coördinator van het Podium voor Architectuur en uitlover van de prijs, is zeer tevreden over de keuze van het publiek: “Een waardige winnaar. Een prachtig maar toch bescheiden ingreep in een oud en beeldbepalend gebouw van Haarlemmermeer”. 

De prijs bestaat uit een publicatie over het werk van MK architecten dat eind 2007 zal verschijnen en een plaquette voor op het gebouw, die door een verblijde opdrachtgeefster en predikante Van Duinen in ontvangst werd genomen. 

De volgende projecten werden door het publiek ook goed gewaardeerd: Ballroomzaal Claus Event Center aan de Kruisweg door Ferry Tabeling van Heineken Bouwbureau, Theater Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg te Hoofddorp door lehner en gunther architecten, Overdekte Boothalte op bedrijventerrein De President te Hoofddorp door Jeroen Doorenweerd en Bibliotheek Floriande aan de Baron de Coubertinlaan te Hoofddorp door Aad Vos / Aequo architecten.

De expositie van alle nominaties van de prijs werd ontworpen door de jonge Amsterdamse vormgeefster Marieke van den Heuvel. De tentoonstelling is nog te zien tot 15 juli in Galerie de Meerse, Raadhuisplein 3 te Hoofddorp. Openingstijden   van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en tijdens voorstellingen van Schouwburg de Meerse.

Voor meer informatie kijk op www.podiumarchitectuur.nl 

Reageer op dit artikel